Bajnoki címet ünnepeltek a Megyeri úton, győzelmet nem

Az Újpest FC hazai pályán szenvedett 3–0-s vereséget a Kecskeméti TE csapatától, így a labdarúgó NB I 2023–2024-es szezonjának 32. fordulójában a 10. helyen zár. A Megyeri úton azonban ünnep is volt, hiszen a UVSE női pólócsapatának nyolcadik bajnoki címét köszöntötték.

A Mészöly Géza által vezetett Újpest csapata nem tudta megismételni a DVTK elleni 7–0-s győzelmét, és a Kecskeméti TE ellen 3–0-ra kikapott a Megyeri úton. A vereség következtében az Újpest a bajnokság 10. helyén fejezi be a szezont.

A Kecskemét bátran kezdett az Újpest ellen, és nem tűnt úgy, mintha tartana attól, hogy hasonló sorsra jusson, mint a miskolci csapat egy héttel korábban. A KTE játékosai az első félidőben a saját szurkolóik felé támadtak.

Az első komolyabb lehetőség az Újpest előtt adódott, de Heinz Mörschel nem tudta értékesíteni. A KTE aztán átvette az irányítást, és több próbálkozás után Pálinkás Gergő góljával megszerezte a vezetést a 27. percben. Az Újpest próbálkozott a válaszadással, de Varga Bence több bravúros védéssel is hárított.

A Megyeri úton az első félidőben az Újpest szurkolói az UVSE női pólócsapatának nyolcadik bajnoki címét ünnepelték.

A második félidőben az Újpest nem tudott javulni, és a KTE további két góllal lezárta a mérkőzést. Kiss Tamás még szépíthetett volna, de lövése a kapufáról kifelé pattant.

Az Újpest az idény utolsó hazai mérkőzését játszotta, és a szezont a Ferencváros otthonában zárja. A Kecskemét a Zalaegerszeg elleni hazai mérkőzésre készül.

A mérkőzés végeredménye: Újpest FC–Kecskeméti TE 0–3 (Pálinkás 27., 64., Horváth K. 59.).