Zendaya és a divatházak: Kezdeti elutasítások és a feketelista

Zendaya ma már divatikonnak számít, de karrierje kezdetén nem volt könnyű helyzetben, amikor a nagy divatházak nem voltak hajlandóak ruhát adni neki. Ezt a kezdeti vonakodást a színésznő nem felejtette el, és ezért több neves márka került a feketelistájára.

Zendaya neve ma már egyet jelent a stílusos megjelenéssel, különösen, ha valamilyen nagyszabású eseményről van szó, mint például a Met-gála. Ebben nagy szerepe van állandó stylistjának, Law Roachnak, akivel már több mint egy évtizede dolgozik együtt. Roach egy podcast adásában mesélte el, hogy Zendaya karrierjének kezdetén több ismert divatház és tervező megtagadta, hogy a színésznő viselje a ruháikat.

Az ET Online idézete szerint Roach felkereste az öt nagy divatházat, de mindegyik elutasította őket. A stylist szerint az indokok között szerepelt, hogy Zendaya még túl tapasztalatlan, vagy éppen nem fért bele a tervezők naptárába.

A stylist által megnevezett márkák között szerepel a Chanel, a Saint Laurent, a Dior, a Gucci és a Valentino. Roach kiemelte, hogy Zendaya, aki mára 27 éves szupersztár és divatikon, azóta sem viselt ezeket a márkákat nyilvános eseményeken, kivéve azokat az alkalmakat, amikor divatmagazinok fotózásaihoz volt kötve.

Law Roach elmondása szerint Zendaya sosem viselt Diort, Chanelt vagy Guccit a vörös szőnyegen, semmilyen sajtóeseményen vagy bemutatón. Az egyetlen kivétel a Valentino volt, amikor egy szerződés kötelezte a színésznőt a márka viselésére. Roach hozzátette, hogy amikor azt mondta Zendayának, hogy "ha nemet mondasz, az örökké nem lesz", akkor ez hosszú ideig igaz is volt.