A munka ünnepének nyitvatartási rendje

Május elseje, a munka ünnepének alkalmából a legtöbb üzlet és gyógyszertár zárva tart Magyarországon, de vannak kivételek.

Május 1-jén, amely idén szerdára esik, a munkaszüneti nap miatt a bevásárlóközpontok, boltok és gyógyszertárak többsége nem fogad vásárlókat. A nagy áruházláncok, mint a SPAR, LIDL, ALDI, Penny, Tesco, Auchan, CBA és Metro, hagyományosan zárva tartanak ezen a napon.

A SPAR esetében a szupermarketek és az Interspar áruházak zárva lesznek, de az OMV töltőállomásokon található Spar express üzletek nyitva tartanak. A LIDL, ALDI és Penny üzletei teljes egészében zárva tartanak, míg a Tesco és Auchan áruházak is csatlakoznak a zárva tartók sorához. A CBA és Príma boltok többsége szintén nem lesz nyitva, de mivel franchise rendszerben működnek, előfordulhatnak kivételek, amelyekről a CBA weblapján található boltkereső segítségével lehet tájékozódni. A Metro nagyáruházai is zárva tartanak ezen a napon.

A gyógyszertárak többsége szintén zárva lesz, azonban az ügyeletes patikák kivételt képeznek, ahol továbbra is fogadnak betegeket; információkat az OGYÉI gyógyszertár-keresőjében lehet találni. A trafikok és a teljesen magán kézben lévő kisboltok nyitvatartása a tulajdonosok döntésén múlik.