Szelevényi gázrobbanás: Emberölés kísérlete miatt indult nyomozás

Szelevényben egy lakóházban történt gázrobbanás következtében tűz ütött ki, melynek során két személy, egy édesanya és lánya súlyos égési sérüléseket szenvedtek és a romok alá szorultak. A rendőrség emberölés kísérlete és közveszélyokozás miatt indított nyomozást.

Szombaton éjszaka fél kettő körül hatalmas robbanás rázta meg Szelevényt, amely egy lakóházban történt a Rózsadomb úton, ahol egy 50 év körüli nő és 10 éves lánya lakott. A szoljon.hu és a Blikk információi szerint a szomszédok a robbanást követően az anya segélykiáltásait is hallották, azonban volt, aki a félelem miatt nem mert a helyszínre menni.

A tűz oltására a kunszentmártoni és a szarvasi tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral avatkoztak be. A lángokat sikerült eloltaniuk, majd az utómunkálatokat is elvégezték. A katasztrófavédelem és a rendőrség délelőttig folytatta a helyszíni vizsgálatot.

Az MTI kérdésére a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy emberölés bűntett kísérlete, valamint közveszélyokozás bűntett miatt folytat nyomozást. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel a rendőrség bővebb tájékoztatást nem adott.