Dübörög a Lionel Messi road show

Lionel Messi két gólt szerzett és egy gólpasszt adott az Inter Miami színeiben a New England Revolution elleni MLS mérkőzésen, amelyet a floridai csapat 4–1-re nyert meg.

Lionel Messi két gólt rúgott és egy gólpasszt adott az Inter Miami színeiben szombat este, amikor a csapat 4–1-re legyőzte a New England Revolutiont az MLS 10. fordulójában. A győzelemmel az Inter Miami vezeti a tabellát. Messi góljai mellett egy gólpasszt is kiosztott Luis Suáreznek. Az MLS, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Massachusetts állambeli Foxborough-ba, a Gillette Stadionba látogatott az Inter Miami, más néven a Lionel Messi road show. A stadionban 65 612 néző volt jelen, ami megdöntötte az eddigi rekordot, amely 61 316 volt a 2002-es MLS-döntőből.

A mérkőzésen a házigazda New England Revolution Tomás Chancalay révén szerezte meg a vezetést, de Messi gyorsan egyenlített, ezzel nyolcadik gólját szerezve a szezonban. A 67. percben Sergio Busquets passzából Messi ismét betalált, így 2–1-re alakította az állást a Miami javára. A harmadik Inter-gólt Benjamín Cremaschi szerezte, majd Messi gólpasszt adott Luis Suáreznek, aki korábban a Barcelonában is Messi csapattársa volt.

Messi ezzel a teljesítménnyel sorozatban a hatodik mérkőzésén szerzett gólt, és kilenc találattal vezeti az MLS góllövőlistáját, megelőzve a nyolcgólos Christian Benteke-t (DC United) és Cristian Arango-t (Real Salt Lake). A góllövőlistán a magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel (Philadelphia Union) is az élcsoportban van öt góllal, aki a legutóbbi játéknapon gólt szerzett, de csapata 2–1-re kikapott a Real Salt Lake vendégeként. Messi profi karrierje során eddig összesen 832 gólt szerzett.

Az argentin játékos össztermése ebben a szezonban tíz meccsen 11 gól és hat assziszt, nem csak a bajnoki mérkőzéseket számolva. Gazdag Dániel a Philadelphia Unionnal nyolc lejátszott mérkőzéssel a keleti főcsoport hetedik helyén áll, míg Sallói Dániel, aki gólpasszt adott a Sporting Kansas City színeiben, tíz meccs után a csapatával a nyugati főcsoport tizedik helyén található.