Manchesteri sikerével újra a Premier League élére állt az Arsenal

Az Arsenal nem adja fel az aranyéremről szőtt álmait, miután a Premier League 37. fordulójában 1–0-ra legyőzte a Manchester Unitedet, ezzel visszavette a vezetést a tabellán.

Az Arsenal számára nem mindennapi siker született, hiszen a csapat a legutóbbi 17 bajnoki mérkőzésén csak egyszer tudott győzni a Manchester United otthonában. A Manchester City szombati győzelme után azonban győzelmi kényszerbe kerültek a londoniak. A mérkőzés elején az Arsenal támadó szellemben lépett fel, de a hazai védelem hatékonyan tisztázott, majd a Manchester United vette át az irányítást.

A játékrész derekán azonban Casemiro hibáját kihasználva az Arsenal megszerezte a vezetést: Kai Havertz beadására Leandro Trossard érkezett a kapu torkában, és onnan már nem hibázott (0–1).

Kai Havertz számára ez a naptári évben a 14. kanadai pontja volt a Premier League-ben, ami kiemelkedő teljesítményt jelent a német futballistának.

A mérkőzés további részében Ben White növelhette volna az előnyt, de nem talált kaput, míg a Manchester United nyolc próbálkozása közül egy sem volt eredményes, így az Arsenal előnye megmaradt.

A második félidőben is lüktető maradt a játék, az utolsó negyedórában pedig mindkét csapat kapuja veszélybe került. Alejandro Garnacho és Gabriel Martinelli helyzetei kiemelkedőek voltak, de gól nem született.

A végjátékban Wan-Bissaka majdnem öngólt szerzett, André Onana pedig Havertz próbálkozásánál hárított, így az Arsenal megtartotta előnyét.

Az Arsenal ezzel a győzelemmel visszaállt az élre, de a Manchester City kedden pótolja elmaradt meccsét a Tottenham ellen, és ha nyer, akkor két pont előnnyel várhatja a záró fordulót. A Tottenham azonban eddig nem bizonyult szerencsés helyszínnek a manchesteriek számára.

Amennyiben a City döntetlent játszik Londonban, az aranyéremért folyó küzdelemben pontazonosság alakulhat ki, és ebben az esetben a gólkülönbség döntene, ami jelenleg hárommal az Arsenal javára kedvezőbb.

Premier League, 37. forduló

Manchester United–Arsenal 0–1 (Trossard 20.)

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 86 pont (89–28), 2. Manchester City 85/36 meccs (91–33), 3. Liverpool 78/36 (81–38), 4. Aston Villa 67/36 (73–53), 5. Tottenham 63/36 (71–59), 6. Newcastle 57/36 (79–57), 7. Chelsea 57/36 (73–61), 8. Manchester United 54/36 (52–56).