A Juventus újabb blamája után ezüstérmes lett a Milan

A Juventus csalódást keltő formája folytatódott, miután a Serie A 36. fordulójában csak döntetlent ért el a sereghajtó Salernitana ellen hazai pályán.

A torinói gárda a legutóbbi négy mérkőzésén mindössze négy döntetlent ért el, és az elmúlt 14 bajnoki találkozóján csupán két győzelmet könyvelhetett el, ennek ellenére a Salernitana elleni meccs előtt esélyesként számon tartották, tekintettel a vendégcsapat gyenge formájára.

A Salernitana azonban meglepetést okozott, és Niccolo Pierozzi fejes góljával megszerezte a vezetést a mérkőzés első felében. A Juventus hiába dominált és teremtett helyzeteket, csak a hosszabbításban sikerült egyenlíteniük Adrien Rabiot révén.

A mérkőzésen a Juventus 25 lövést jegyzett, de a győzelem elmaradt, így a Milan az Inter mögött biztosította be az ezüstérmet, függetlenül az utolsó két forduló eredményeitől. A Bologna is megelőzte a rekordbajnokot a tabellán.

A 36. forduló további eredményei között szerepel a Lazio győzelme az Empoli ellen, a Genoa siker a Sassuolo felett, valamint a Torino diadala a Verona otthonában. Az Atalanta és a Roma mérkőzése este 20:45-kor kezdődött.

Az élmezőny jelenlegi állása szerint az Inter vezet 92 ponttal, míg a Milan 74 ponttal az ezüstérmes pozíciót foglalja el. A Bologna és a Juventus egyaránt 67 ponttal áll, míg az Atalanta és a Roma 60 pontot gyűjtött, azonban az Atalanta egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Lazio 59 ponttal követi őket.