Neuer 500. mérkőzését győzelemmel ünnepelte a Bayern München

A Bayern München 2–0-ra legyőzte a Wolfsburgot a Bundesliga 33. fordulójában, ezzel Manuel Neuer, aki a Real Madrid elleni meccsen hibázott, győzelemmel ünnepelhette 500. Bundesliga-mérkőzését.

A Bayern München számára ünnepi nap volt, hiszen a csapatkapitány és világhírű kapus, Manuel Neuer 500. alkalommal lépett pályára a német élvonalban. A Wolfsburg elleni hazai mérkőzésen a Bayern támadónégyese nem volt teljes erőben, mivel Coman, Gnabry, Kane, Musiala és Sané sérülések miatt hiányoztak, de a helyükre beálló Lovro Zvonarek már a 4. percben betalált (1–0). Thomas Müller 267. gólpasszából Leon Goretzka növelte az előnyt a 13. percben (2–0).

A mérkőzés elején még Bryan Zaragoza is betalált, de a videóbírói ellenőrzés után ezt a gólt érvénytelenítették. A Bayern a meccs során nem mutatott túlzott támadókedvet, mindössze öt lövésig és 0,35-ös xG-mutatóig jutott, de ez a teljesítmény is elegendő volt a győzelemhez.

A 74. percben Manuel Neuert lecserélték, így a kapuban Daniel Perec is lehetőséget kapott, hogy pályára lépjen.

A Bundesliga 33. fordulójának további eredményei között szerepel a Darmstadt és a Hoffenheim közötti mérkőzés, amely 0–6-os vendéggyőzelemmel zárult. A Bayern München győzelmével a bajnokság állása a következő: Leverkusen az élen 84 ponttal 32 mérkőzés után, a Bayern München 72 ponttal a második, míg a Stuttgart 70 ponttal a harmadik helyen áll. Az RB Leipzig 64, a Dortmund pedig 60 ponttal követi őket. Aznap este a Bochum és a Bayer Leverkusen csapatai is összecsapnak.