Az Index munkatársa kapta az Aranytoll Nagydíjat Dubrovnikban

Két tavalyi Index cikket ítéltek legjobbnak online kategóriában az idei Aranytoll Média Díjátadón, amelyekkel Gáll Anna, a kultúra rovat újságírója elnyerte a The Golden Pen Grand Prix-t. Rajta kívül még a rádiós és a blogger szekcióban nyertek magyarok.

Idén három kategóriában is magyar médiamunkások részesültek kiemelkedő elismerésben a Horvát Idegenforgalmi Közösség által szervezett Aranytoll Média Díjátadón. Az eseményen a legkiemelkedőbb külföldi sajtókiadványok és megjelenések készítőit díjazták, külön elismerve az előző évben Horvátországról szóló tartalmakat.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség immár 20. alkalommal rendezte meg az Aranytoll Média Díjátadót, amely a legmagasabb elismerés azoknak a média szakembereknek, akik élvezetes módon mutatták be Horvátország turisztikai célpontjait. A díjátadó fő célja, hogy elismerje és ösztönözze a sajtó munkatársait. 

Idén Dubrovnikban egy négynapos kiruccanás keretében díjazták azokat a külföldi újságírókat, bloggereket és influenszereket, akik a legjobb anyagokat készítették Horvátországról mint desztinációról az előző évben. Az ünnepségen 15 ország 33 képviselője részesült a díjban. Az esemény kiemelt szereplője volt az a 14 VIP szakember, akik az elmúlt húsz évben elkötelezettségükkel és munkájukkal sikeresen népszerűsítették Horvátországot, mint kívánatos turisztikai célpontot globális szinten.

A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át az Aranytoll idei Nagydíjait (Grand Prix) print és online média, tévé és rádió, illetve blogger/influenszer kategóriában. Magyarországról három osztályban neveztek szakembereket: Gáll Annát és Nagy Esztert az Index.hu munkatársait online média kategóriában; Szombati Orsolyát a Traveladdict.hu blog íróját blog/influenszer kategóriában; valamint Szűcs Pétert és Kamasz Melindát a Jazzy rádiótól, rádió szekcióban.

Print/online média kategóriában Gáll Anna és Nagy Eszter, az Index.hu munkatársai érdemelték ki a Grand Prix díjat a cikkekért, amelyekben Gáll Anna egy tavalyi, Belső-Isztrián tett utazás élményeit osztotta meg az olvasókkal. „Az elismerés azoké, akik az elmúlt évben kiemelkedő munkát végeztek a horvátországi turisztikai célpontok bemutatásában. Gratulálunk minden díjazottnak és köszönjük az egész magyar csapat teljesítményét, akik Horvátország szépségeit és kulturális gazdagságát hozzáférhetővé teszik az olvasók és hallgatók számára. A díjjal kifejezzük elismerésünket és hálánkat az újságírók felé, és köszönjük az olvasótábor hűségét és érdeklődését is” – mondta Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatója.

Gáll Anna, az Index kultúra rovatának újságírója, a díjazott cikkeket saját élményei alapján írta, nem egy sajtóanyagot kellett feldolgoznia, így stílusukban, mondanivalójukban is őt tükrözték. „Jó érzés, hogy nemzetközi szinten is elismerik, amit csinálok, főleg egy olyan témakörben, mint az utazás, ami túl azon, hogy a kedvenc hobbim, egyben szívügyem is, mert külföldi útjaim apropóján megismertethetem más kultúrákkal az olvasókat. Az pedig még inkább megemelte ezt az egyébként is remekül szervezett, dubrovniki gálát, hogy nem csupán az online kategóriát nyertem meg, de a Nagydíjat is én vehettem át. Számomra dicsőség, hogy tizenöt ország sajtómunkatársai közül választottak engem, illetve az írásaimat” – mondta Gáll Anna.

Az Aranytollra való felterjesztést Gáll Anna és Nagy Eszter esetében Ivana Herceg kezdeményezte. A jelölés már önmagában is díj, amit mindenki megkapott, a The Golden Pen Grand Prix pedig egy ezen felüli elismerés, amit Annának az említett tizenöt ország turisztikai szakembereiből álló zsűri ítélt oda. „Ez az első nemzetközi díjam, és nagyon büszke vagyok rá” – újságolta boldogan Gáll Anna.