„Ha ütköznek velem, akkor fájhat, de ezt tűrni kell” – a hokivébért mindent elvisel a magyar védő

Kiss Roland, a Hydro Fehérvár AV19 hátvédje, a vállsérülése ellenére is helyet kapott a divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretében, mivel az orvosok szerint funkcionálisan rendben van a válla.

Kiss Roland vállsérülését a norvégok elleni április 19-i felkészülési mérkőzésen szerezte. A sérülés után három napig nem edzett, de az MRI-vizsgálat eredménye után az orvosok megállapították, hogy válla funkcionálisan rendben van, és a fájdalom tűrésén múlik a játék. Ennek köszönhetően Don MacAdam szövetségi kapitány bizalmat szavazott neki a válogatottban.

Kiss a sérülés után fokozatosan tért vissza a jégre, először felszerelés nélkül, majd egyre több társaságában és teljes felszerelésben edzett, miközben kezelésekre is járt. A védő elmondta, hogy a világbajnokságon fájdalomcsillapítót fog kapni, és készen áll a játékra, még ha az ütközések fájdalmat is okoznak.

Kiss Roland szombaton kora este érkezett meg Bolzanóba, és a csapat szombat délutáni edzésén még nem vett részt, de vasárnap reggel már a társaival együtt részt vesz az opcionális tréningen. A magyar válogatott a vb-n először a japánok ellen lép jégre, majd sorban Dél-Koreával, Romániával, a házigazda Olaszországgal és Szlovéniával mérkőzik meg.

A bolzanói világbajnokságról az első két helyezett jut fel a következő évi elit-vb-re, amelyet Stockholmban és Herningben rendeznek, míg az utolsó helyezett a divízió I/B-be esik vissza.

A vasárnapi program

12.30: Szlovénia – Dél-Korea

16.00: Magyarország – Japán

19.30: Olaszország – Románia