Andoni Iraola marad a Bournemouth-nál

A Bournemouth csapatának vezetőedzője, Andoni Iraola, aki első szezonjában kiválóan teljesített, szerződését 2026 szezon végéig meghosszabbította.

Andoni Iraola, a Bournemouth vezetőedzője, az első kilenc Premier League-meccsén győzelem nélkül állt a csapattal, de azóta jelentős javulást mutattak, és a szezon végére 48 pontot gyűjtöttek, ezzel megdöntve a klub korábbi rekordját. A spanyol szakember tavaly nyáron érkezett a klubhoz, és eredetileg 2025-ig szóló szerződést írt alá, most azonban újabb egy évvel, 2026-ig meghosszabbította kontraktusát.

A klub vezetősége elégedett lehet Iraola munkájával, hiszen a csapat teljesítménye jelentősen meghaladta az Eddie Howe által 2016/2017-es szezonban elért 46 pontot. Ennek eredményeként Iraola neve mellett olyan neves edzőkkel együtt említik, mint Pep Guardiola, Mikel Arteta, a távozó Jürgen Klopp és Unai Emery, mint a Premier League-szezon legjobb menedzserének járó díj esélyesei.

A Bournemouth hivatalos honlapján jelentette be az egyezséget, amelyet a spanyol edző is megerősített, kifejezve elégedettségét és bizalmát a klub iránt. Iraola szerint a csapat lassan indult, de jelentős fejlődést mutatott, és a jövőben is szeretné folytatni a munkát a technikai igazgatóval, Simon Francisszel és a csapat többi tagjával.

A Bournemouth a szezont a Chelsea ellen zárja a Stamford Bridge-en, ahol a tabella hetedik helyén álló csapat ellen lépnek pályára. A Premier League izgalmait nem csak a szurkolók, hanem hírességek is élvezik, mint például a kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, Tom Hanks, aki a helyszínen, Birminghamben követte az Aston Villa és a Liverpool mérkőzését. Tom Hanks vicces története szerint Aston Villa-szurkoló lett, amikor az Egyesült Királyságban jetlaggel küzdve a BBC-n futballeredményeket nézve azt hitte, hogy az Aston Villa egy nyaralóhely neve.