Küzdelem a ritka betegségekkel: Zsuzsanna és Andrea története

A sorozatunk második részében bemutatott Zsuzsanna és Andrea mindketten ritka betegségek következtében tanultak újra járni és élni.

Tier Zsuzsannánál egy torokgyulladás súlyos következményekkel járt, a vírus a gerincvelőjét támadta meg, ami Guillain-Barré szindrómát okozott, és kérdésessé vált, hogy újra tud-e majd járni. A Guillain-Barré szindróma az alsó végtagokban kezdődő, felszálló jellegű, szimmetrikus végtaggyengeséget és zsibbadást okoz, ami a perifériás idegrendszer betegsége. Zsuzsanna két hónapot töltött a kórházban, ahol a barátai látogatták meg, hogy megetessék, mivel a kórházi személyzet nem vette észre, hogy aki nem tudja mozgatni a kezeit, az nehezen tud enni.

Bogár Andreánál hosszas keresés után diagnosztizáltak egy gyógyíthatatlan antigén okozta autoimmun betegséget, amely táplálkozási zavarra vezethető vissza. A betegség részleges bénulást eredményezett nála, vádli izomzata elsorvadt, és nem tud lábujjhegyre vagy sarokra állni.

A videósorozatunk első részében Ádám és Zsolt történetét ismertük meg, akik szintén komoly kihívásokkal néztek szembe: Ádám 31 napig volt kómában, amnéziája lett, majd agyvérzést kapott, Zsolt pedig egy autoimmun betegség után veseátültetésen esett át, és ezután kezdett újra sportolni.

Küzdöttek. Győztek. Te jössz!

A Scitec Nutrition, mint a BioTechUSA-cégcsoport tagja, nemcsak adományoz és kezdeményez társadalmi párbeszédet, hanem a súlyzós edzés támogatójaként is ismert, és fontosnak tartja a pozitív példák bemutatását. Az aktuális kampány főszereplői olyan emberek, akiknek a fizikai felépülésében fontos szerepet játszott az edzőtermi edzés, és történetük bizonyítja, hogy a sportban elsajátított elhivatottság és céltudatosság az élet minden területén hasznosítható. A márka "Make A Difference" szlogenje is ezt az üzenetet hordozza, miszerint a változás nemcsak a sportban, hanem az egész életünkben és mások életében is érezhető lesz.

A videósorozat a Scitec Nutrition támogatásával készült.