Adrian Newey, a Red Bulltól a Ferrarihoz?

A Red Bull csapatától távozó Adrian Newey a Ferrari csapatánál folytathatja pályafutását "szupertanácsadóként", és bekapcsolódhat a 2026-os autó tervezésébe is – jelentette a spanyol Marca.

Adrian Newey, aki majdnem két évtizedes munka után hagyja el a Red Bullt, korábban azt nyilatkozta a SkySportnak Miamiban, hogy szeretne pihenni és kirándulni feleségével és kutyáikkal. Azonban most Olaszországból érkező hírek szerint a brit mérnök mégsem vonul el teljesen a Formula–1-től, és a Ferrari csapatához csatlakozhat a jövőben.

A Sky Sports Italia szerint a hivatalos bejelentés még várat magára, de minden jel arra mutat, hogy Newey útja Maranellóba vezet. Newey távozása május 1-jén vált biztossá, és bár a 2024-es szezonban még a Red Bull kötelékében marad, a jövő évi autó fejlesztésében már nem vesz részt, és az osztrák csapat Hypercar-projektjét fejezi be.

Newey eredeti szerződése a Red Bullal jövő év elejéig szólt, amely egy egyéves versenytilalmi záradékot is tartalmazott. Ennek értelmében legkorábban a 2027-es szezon elején csatlakozhatott volna egy másik F1-es csapathoz, de a legfrissebb információk szerint már 2025 második negyedévétől kezdhet új munkahelyén, ami a jelek szerint a Ferrari lehet.

A Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley is távozik a csapattól, és a The Times információi szerint már a francia Alpine és a jövőre Audivá átalakuló Sauber Stake is érdeklődik iránta. Emellett felmerült a háromszoros világbajnok Max Verstappen távozásának lehetősége is, akit a Mercedesszel hoztak kapcsolatba, de egyelőre nincsenek jelek, amelyek alátámasztanák, hogy a holland pilóta nem bízik a csapatában.