Sallai Roland: A magyar válogatottnak fel kell kötnie a gatyát!

Sallai Roland a sportal.hu-nak adott interjújában beszélt a Freiburg csapatával töltött idényéről, a kapcsolatáról Christian Streich vezetőedzővel, a pályafutásával és a magyar válogatott esélyeiről.

A Freiburg játékosa sikeresnek ítélte az idényt, mind egyénileg, mind csapatszinten. Elmondása szerint kezdeti nehézségek után sikerült megfelelően együttműködnie Christian Streich vezetőedzővel, akinek nagyban köszönheti fejlődését. Sallai kiemelte, hogy a németországi kemény edzéseknek köszönhetően jelentősen fejlődött az elmúlt hat év során. A leginkább újrajátszaná a Leipzig elleni Német Kupa-döntőt, amelyet fájdalmas vereségként él meg. Az átigazolási pletykákról nem kívánt nyilatkozni, hangsúlyozva, hogy először a Freiburggal szeretné bebiztosítani a nemzetközi kupában való részvételt, majd a kontinensviadalra koncentrálna. A szaúd-arábiai ajánlatot pedig azért utasította vissza, mert úgy érezte, még van lehetősége előrébb lépni a karrierjében.

A magyar válogatott esélyeit értékelve Sallai elismeri, hogy a csapat profizmusában bízik, de a szurkolóknak is jelezte, hogy a továbbjutás nem lesz egyszerű feladat egy ilyen erős csoportban. Hozzátette, hogy a válogatott az elmúlt években már bizonyította, képes lehet nagy dolgokra az Európa-bajnokságon, de a csoportmérkőzések így is komoly kihívást jelentenek. A csapategység és az összetartás fontosságát emelte ki, mint a siker kulcsát, mind a pályán, mind azon kívül.

Sallai megosztotta véleményét a kölni és a stuttgarti stadionokról is, megjegyezve, hogy bár Stuttgartban jó az akusztika, de személyes preferenciája a kölni atmoszféra.

A magyar válogatott Eb-menetrendje

1. forduló

  • június 14., München, 21.00: Németország–Skócia
  • június 15., Köln, 15.00: Magyarország–Svájc

2. forduló

  • június 19., Stuttgart, 18.00: Németország–Magyarország
  • június 19., Köln, 21.00: Skócia–Svájc

3. forduló

  • június 23., Stuttgart, 21.00: Skócia–Magyarország
  • június 23., Frankfurt, 21.00: Svájc–Németország