Örömteli fejlemény: Hajdú B. István visszatért a kommentátori székbe

Hosszú kihagyás után ismét hallhattuk Hajdú B. István hangját a labdarúgó NB I 30. fordulójában megrendezett MTK–Ferencváros örökrangadón.

A legendás sportkommentátor, Hajdú B. István, aki március 9-e óta nem közvetített mérkőzést és egy műtéten is átesett, két és fél hétig tartózkodott kórházban. Az április elején a Sportalnak adott interjújában még arról beszélt, hogy a párizsi olimpiára tervezi a visszatérést, de állapotában jelentős javulás következett be, így már az április 28-i rangadón is ő vezette a közvetítést.

A már bajnok és kupadöntős Ferencváros 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként, ezzel a Fradit már 14 kör óta nem tudták legyőzni, míg az MTK csapatának hatmeccses veretlenségi sorozata megszakadt. Az örökrangadókon az FTC 93. győzelmét aratta 52 döntetlen és 79 MTK-siker mellett.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartott meccsen az MTK-tól Németh Krisztián, míg a Ferencvárostól Lisztes Krisztián és Kenan Kodro szerzett gólt. A mérkőzésen az első félidőben Lisztes Krisztián előkészítése után Kenan Kodro szerezte meg a vezetést a Ferencvárosnak, de Németh Krisztián gyorsan egyenlített. A félidő végén ismét Lisztes Krisztián volt eredményes, így a bajnokcsapat 2-1-es előnyre tett szert.

A második félidő nagy ferencvárosi helyzettel indult, de Szevikjan kiugrásánál Demjén védett nagyot. Ezt követően hiába játszott továbbra is fölényben az FTC, az MTK védelme stabilnak bizonyult, így nem sok helyzet alakult ki. Az utolsó tíz percben mindkét fél megszerezhette volna a számára fontos gólt, de a Ferencváros nem tudta lezárni a meccset és az MTK sem tudott egyenlíteni, mert mindkét kapus remek védésekkel akadályozta meg a gólt, így végül minimális különbséggel a zöld-fehérek nyerték meg az idény utolsó örökrangadóját.

Az NB I 30. fordulójában más mérkőzéseken is születtek eredmények: a Kisvárda 1-0-ra legyőzte a Fehérvárt egy tizenegyesből szerzett góllal. A forduló további állása szerint a Ferencváros már bajnokként 65 ponttal vezeti a tabellát, míg a Paks a második 53 ponttal, a Fehérvár pedig 50 ponttal a harmadik helyen áll.