Tyson Fury apja botrányt okozott Rijádban

Május 18-án Rijádban kerül megrendezésre a Tyson Fury és Olekszandr Uszik közötti nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzés, amelyet már kétszer is elhalasztottak. Az esemény előtti napokban az indulatok fokozódtak, miután John Fury, Tyson Fury apja, összetűzésbe került az ellenfél csapatának egy tagjával.

Az incidens a hétvégi vb-címmérkőzés előtt történt egy rijádi szállodában, ahol John Fury lefejelte Sztaniszlav Sztepcsukot, Uszik csapatának egyik tagját. A konfliktus során a felek egymás kedvencének nevét kiabálva kerültek szóváltásba, amelynek során a fiatal ukrán szóvá tette Fury viselkedését, mire az idősebb férfi rátámadt.

Sztepcsuk szerencsére nem sérült meg komolyabban, azonban John Fury homloka felrepedt a dulakodás során.

Sztepcsuk elmondása szerint csak a saját harcosuknak szurkoltak, amikor John Fury elvesztette az önuralmát. A fiatal ukrán azt állította, hogy nem akart visszaütni, mert a korkülönbség miatt ez nem lett volna fair, és még szívrohamot is okozhatott volna az idősebb férfinak.

John Fury viszont úgy nyilatkozott, hogy a fiú nem mutatott tiszteletet, és megérdemelte, amit kapott. Azt is hozzátette, hogy a vérzés nem aggasztja, hiszen emberekkel való harc számára normális.

John Fury nem idegen az erőszakos cselekedetektől, hiszen 2011-ben börtönbüntetésre ítélték egy korábbi összetűzés miatt, amely során kiszúrta egy férfi szemét. 2015-ben szabadult a börtönből, de az Egyesült Államokba nem léphet be a múltja miatt.

A közelgő mérkőzésen Uszik, aki 2012-ben olimpiai aranyérmet szerzett, és amatőrként világ- és Európa-bajnok volt, a WBA, IBF, WBO és IBO szervezetek öveit, míg Fury a WBC nehézsúlyú övét teszi kockára. A bokszsportban legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan nehézsúlyú bajnokot, amikor Lennox Lewis győzött Evander Holyfield felett.