Az első magyar gyártású futócipő bemutatása

Három évnyi fejlesztés és tesztelés eredményeként a Dorko tervezőcsapat és Csere Gáspár magyar bajnok, olimpikon maratonfutó közreműködésével létrejött az első magyar gyártású futócipő, a Runique.

A Runique futócipő megalkotásában Csere Gáspár, az elmúlt tíz év egyik legeredményesebb hosszútávfutója játszott központi szerepet. Gém Péter két évvel ezelőtt kereste meg a sportolót, hogy segítsen a termék fejlesztésében, mivel a cég szerette volna bővíteni kínálatát futócipővel. Csere Gáspár elmondta a Nemzeti Sportnak, hogy a jó futócipő kritériumait részletezte a tervezőknek, majd a különböző prototípusokat ő maga tesztelte és véleményezte.

A cipő kialakítása során fontos szempont volt, hogy széles körben használható legyen. Csere Gáspár szerint a Runique 4 perc/km-es tempóig tökéletesen ellátja a feladatát. A cipő mindössze 300 gramm súlyú, és tartalmaz egy karbonbetétet is, amely a rugalmasságot növeli, így egy pár akár 1000 kilométer megtételére is alkalmas lehet.

A Runique csupán az első modell a háromból, amelyekkel a cég a nemzetközi piacra kíván betörni. A tervek szerint lesz még egy általánosabb, kocogásra ideális változat, valamint egy versenyzésre is alkalmas modell is.