Keddi friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 14., kedd

A Publicus szerint bizonytalan a Magyar Péter megítélése, miközben az infláció többszörösével nőttek a közúti fuvarozás költségei, ami további inflációs növekedést vetít előre. Az EP-választás kapcsán a magyar fiatalok fele tervezi, hogy részt vesz a szavazáson. Oroszországban tehervagonok siklottak ki, és ukrán támadás rongált meg házakat Belgorodban. Donald Trump volt ügyvédje ellen vallott.

Budapesten több közúti baleset is történt, többek között a Szentendrei úton, a Károli Gáspár utcában, az Andor utcában, a Kossuth Lajos utcában, valamint a Kerepesi úton új gyalogátkelő építése miatt lezárásra kerül a külső sáv mindkét irányban.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint több autóbuszjárat is terelőútvonalon közlekedik, vagy megnövekedett menetidővel számolhatnak az utasok. A 182-es és a 282E autóbusz nem érinti az Olt utca megállót, a 22-es és a 22A autóbusz, valamint a 222-es autóbusz a Széll Kálmán tér M felé megnövekedett menetidővel közlekedik. A 218-as autóbusz Solymár és Óbuda között, a 63-as autóbusz Hűvösvölgy felé, a 38-as autóbusz Szigetszentmiklós és Csepel között, a 71-es autóbusz terelve közlekedik, a 151-es autóbusz a Sósfürdő és a Karácsony Sándor utca között, a 71-es autóbusz a Martinász utca és Csepel között, a 148-as autóbusz a Papírgyár és Csepel között, valamint a 35-ös és a 36-os autóbusz a Szent Imre tér H és Pesterzsébet között megnövekedett menetidővel közlekedik.

A mai időjárás kapcsán több helyen is esőre és záporra lehet számítani, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 26 fok között alakul.

Ma Bonifác névnapját ünnepeljük.

A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: az euró 387,34 forint, az amerikai dollár 359,18 forint, a svájci frank 396,23 forint, míg a brit font 450,16 forint.