Szoboszlai és a Liverpool kétgólos előnyt bukott el az Aston Villa ellen

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool 3-3-as döntetlent ért el az Aston Villa vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában, ami azt jelenti, hogy a mérkőzésen három perc alatt két gólos előnyt buktak el.

A Liverpool már a mérkőzés elején vezetést szerzett Emiliano Martínez öngóljával, de a hazaiak gyorsan egyenlítettek Youri Tielemans találatával. A szünetig Gakpo találatával ismét a vendégek kerültek előnybe. A második félidőben Quansah fejesével növelték előnyüket, de a hajrában Jhon Duran két góljával az Aston Villa egyenlített, így a mérkőzés 3-3-as döntetlennel zárult.

Szoboszlai a kispadról kezdte a találkozót, és a 76. percben állt be a pályára. A magyar válogatott csapatkapitánya az elmúlt hetekben gyengébb formát mutatott, és sorozatban harmadszorra nem került be a kezdőcsapatba.

A Liverpool már nem számíthat a bajnoki címre, de a Bajnokok Ligája-indulásért még küzdenie kell. A csapat az utolsó fordulóban a Wolverhampton Wanderers-t fogadja, ami egyben Jürgen Klopp búcsúmérkőzése is lesz az Anfield Road-on. A Pool már biztosan a harmadik helyen zárja a német edző utolsó szezonját.

Az Aston Villa a hétvégén az Európa-konferencialiga elődöntőjében szenvedett vereséget, így a Liverpoolnak kedvező előjelekkel várhatta a mérkőzést. Az utóbbi öt összecsapáson a Liverpool nem kapott ki az Aston Villától, és legutóbb 3-0-ra győzött hazai pályán.

A Premier League 37. fordulójának állása szerint a Liverpool a harmadik helyen áll, BL-induló pozícióban. Az Aston Villa előnye 5 pont az ötödik Tottenham előtt. Ha a londoniak kedd este nem tudnak nyerni a bajnoki címért küzdő Manchester City ellen, akkor a Villa jövőre biztosan a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

ANGOL PREMIER LEAGUE, 37. FORDULÓ

Aston Villa – Liverpool 3–3 (Tielemans 12., Duran 85., 88. ill. Martínez 2. – öngól, Gakpo 23., Quansah 48.)