Győzelemmel kezdte a magyar válogatott a világbajnokságot

A magyar férfi jégkorong-válogatott 3–1-es győzelmet aratott a japán csapat felett a bolzanói divízió I/A-világbajnokság vasárnapi nyitányán. A "Merjünk álmodni!" szlogennel induló magyar csapat az élvonalba való visszajutás reményében lépett jégre, míg a japánok elleni győzelemmel törlesztettek a februári olimpiai selejtezőben elszenvedett vereségért.

A magyar válogatott Don MacAdam szövetségi kapitány irányításával kezdte meg a tornát, ahol Varga Balázs nyolcadik percben szerzett góljával sokáig vezetett a csapat. A harmadik harmad elején Terbócs István növelte a különbséget, majd a japánok szépítettek, de Hári János üres kapus gólja végül lezárta az összecsapást.

A válogatott következő ellenfele kedden a dél-koreai csapat lesz. A magyar szurkolók közel ötszáz fős csoportja kísérte el a csapatot Bolzanóba, és kiváló hangulatot teremtettek a lelátón.

A kapuban Bálizs Bence, a norvég élvonal legjobb kapusának választott hálóőr kezdett, aki több fontos védést is bemutatott a mérkőzés során. A magyar csapat jól birtokolta a korongot, és kevés lehetőséget adott a japánoknak.

A csoportban a magyarok mellett az olasz, a szlovén, a dél-koreai, a japán és a román válogatott szerepel, ahol a szokásoknak megfelelően két csapat jut fel az A csoportos elitmezőnybe.

A szezon a Kanada elleni gálamérkőzéssel ér véget, amelyre már 7990 forinttól kaphatók a jegyek.

Jégkorong, divízió I/A-világbajnokság, 1. forduló

Magyarország–Japán 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)
gól: Varga (8.), Terbócs (42.), Hári (60.), illetve Nakadzsima T. (47.)

Dél-Korea–Szlovénia 4–2 (2–1, 0–1, 2–0)

19.30: Olaszország–Románia

: article-1
: article-2