Élő adásban lett rosszul az ITV műsorvezetője

Rageh Omaar, az ITV News nemzetközi ügyekért felelős szerkesztője és műsorvezetője élő adás közben lett rosszul, amikor a News at Ten című műsort vezette, és orvosi ellátásban részesült.

Az eset pénteken történt, és jelentős aggodalmat váltott ki a közösségi médiában. Az ITV News szóvivője megerősítette az eseményeket, és közölte, hogy Omaar jelenleg orvosi ellátás alatt áll, hálás a jókívánságokért, de további részleteket nem hoztak nyilvánosságra az állapotáról vagy a rosszullét pontos okáról.

Rageh Omaar neve nem ismeretlen a közönség számára; a tapasztalt újságíró először az iraki háború tudósításaival hívta fel magára a figyelmet 2003-ban. Karrierjét a The Voice újságnál kezdte, majd Etiópiában dolgozott szabadúszóként, ahol a BBC World Service sugározta munkáit. A BBC hivatalos tudósítójaként Jordániában helyezkedett el, és jelenleg az ITV News-nál dolgozik, ahol a világ legfontosabb híreiről tudósít, valamint az On Assignment című műsort is vezeti.

Az ITV+1 csatornán tervezett ismétlések helyett az ITV egy üzenetben tájékoztatja a nézőket, hogy „ideiglenesen nem tudja elhozni nektek a +1 szolgáltatásunkat”, és ígéretet tesz a hamarosabb folytatásra. Kollégái és más újságírók, mint Marverine Cole és Ayshah Tull, mellett nézők is kifejezték aggodalmukat és jókívánságaikat Omaar felé. India Willoughby, televíziós újságíró szerint nem igazságos hibáztatni az ITV News munkatársait azért, mert folytatták a műsort.