Katalin hercegné állapota

Vilmos herceg megerősítette, hogy felesége, Katalin hercegné jól van. Ezt Tracy Smith, a Scilly-szigeteki St. Mary's közkórház igazgatója közölte a sajtóval az AP hírügynökség jelentése alapján.

A herceg a kórházat látogatta meg, ahol egy új épület alapkövét helyezték el. Smith az esemény során érdeklődött a hercegné felől, majd az információt továbbította az újságíróknak. A kórház igazgatója azt is javasolta, hogy a hercegi család együtt látogasson el a Scilly-szigetekre.

Katalin hercegné egészségügyi állapotáról is beszámoltak. Március 22-én jelentette be, hogy rákos sejteket találtak nála, és kemoterápiás kezelést kezdett. A hercegné elmondása szerint a januári alhasi műtét előtt még nem voltak tudatában a rákos sejtek jelenlétének, de a beavatkozás után a tesztek kimutatták azokat. A diagnózis sokként érte a családot, és jelenleg a kezelés kezdeti szakaszában van.

Az év elején Katalin hercegné hosszabb időre eltűnt a nyilvánosság elől. A januári hasi műtét óta nem jelent meg nyilvános eseményeken, ami számos találgatást váltott ki az interneten.

Februárban Katalin hercegné apósát, III. Károly brit királyt is rákkal diagnosztizálták, amit követően a Buckingham-palota hivatalos közleményt adott ki.