Óbuda fideszes jelöltje is felszólalt Hagyó Miklós volt kabinetfőnökének indulása ellen

Bús Balázs, a III. kerületi kormánypárti polgármesterjelölt nyílt levélben szólította fel Ungár Pétert, az LMP társelnökét, hogy ne támogassák Czeglédy Gergőt, és érjék el, hogy az óbudai alpolgármester ne legyen jelölt a III. kerületben.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt korábban arra kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy törölje fővárosi képviselőjelölt-listájáról Czeglédy Gergelyt, aki Hagyó Miklós egykori irodavezetőjeként korrupciós botrányba keveredett. Ezt követően Bús Balázs, a III. kerületi kormánypárti polgármesterjelöltje, nyílt levelet tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán, amelyet Ungár Péternek címzett.

Bús Balázs levelében kifejtette, hogy Óbudán az alpolgármesterként tevékenykedő Czeglédy Gergőt támogatja az LMP, miközben a fővárosi listáról való levételét szorgalmazzák. A polgármesterjelölt szerint ez ellentmondásos, hiszen Óbudán az elmúlt hónapokban letartóztatási hullám zajlott, amely az önkormányzat jelenlegi vezetéséhez köthető személyeket érintett számlagyártási ügyek miatt.

A levélben Bús Balázs arra kérte az LMP-t, hogy ne támogassák Czeglédy Gergőt Óbudán, ahol egyéni körzetben jelölt, és ahol alpolgármester is egyben. Azt is hozzátette, hogy ha az LMP nem tudja elérni Czeglédy jelöltségének visszavonását, akkor azonnal lépjenek ki a támogatói közül.