Visszatér a tavasz, néhol már 20 fok is lehet

Napos idővel és élénk széllökésekkel tér vissza a tavasz, pénteken akár 20 fok is lehet.

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, csupán elvétve alakulhat ki kisebb záporeső. A déli, illetve délnyugati szél az ország nyugati részén megélénkülhet, Sopronnál olykor erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 15 és 20 fok között alakulnak majd, de késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Az előrejelzések szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint pénteken fellélegezhetnek a frontérzékenyek, ugyanis frontmentes idő várható. Ettől függetlenül a hideg, nyirkos reggeli időben felerősödhetnek a gyulladásos- és a kopásos jellegű panaszok.

A szeles, északnyugati tájakon fejfájás, szédülés jelentkezhet, illetve ingerültebbek lehetünk. A borongós idő utáni napsütés és szárazabb idő viszont mindenképpen pozitív hatással lesz a közérzetünkre, hangulatunkra. A hő- és komfortérzet még alacsonyabban alakul, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Az eljövendő éjszaka folyamán a gomolyfelhők összeesnek, de délnyugat felől átmenetileg vastagabb felhők sodródnak fölénk. Néhol – nagyobb eséllyel az éjszaka második felében az északi tájakon – előfordulhat zápor. A déli, délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, de a hidegre hajlamos északkeleti helyeken hidegebb is lehet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras