Putyin egy szarvas szívét adta Berlusconinak

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy vadászat során kivágta egy szarvas szívét, és azt ajándékba adta Silvio Berlusconinak, aki az ajándék láttán hányni kényszerült.

A volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi és Vlagyimir Putyin közötti különös barátság újabb részletei kerültek napvilágra. Egy volt olasz szenátor, Fabrizio Cicchito mesélt a Corriere della Seranak arról az esetről, amikor Putyin vadászkörútra vitte Berlusconit 2013-ban, miközben együtt nyaraltak az egyik dácsájában.

Putyin, aki többször is meghívta Berlusconit Oroszországba, egy olyan oldalát mutatta meg, amelyet Berlusconi el sem tudott képzelni. A vadászat során az orosz elnök puskát adott a korábban sosem fegyvert fogó Berlusconinak, és arra kérte, hogy lőjön le egy szarvast. Berlusconi habozott, ezért Putyin maga lőtte le mindkét szarvast, majd elégedetten biccentett.

Az orosz elnök ezután felvágta az egyik állatot, kihúzta a szívét, és egy segédje segítségével tálcán küldte Berlusconinak, mondván, hogy ez "kiváló lakoma lesz". Berlusconi azonban nem tudta értékelni a gesztust, és egy fa mögé szaladt hányni.

A történetet a Politico is megerősítette, és bár Berlusconi később megvédte Putyint, azzal érvelve, hogy ez csupán egy bevett vadászszokás lehetett, a történtek mégis megdöbbentőek maradtak. Cicchitto Berlusconi szavaira emlékezve elmondta, hogy az olasz politikus Putyin "olyan erőszakos természetét" látta meg, amit nem gondolt volna egy ilyen kedves és racionális emberben létezhet. A két férfi régóta közelinek vallotta magát, Berlusconi még az ukrajnai teljes körű inváziója után is megvédte Putyint, az orosz elnök pedig „igaz barátként” jellemezte a politikust, miután tavaly júniusban elhunyt.