Megrángatták és megfenyegették a kecskeméti kutyapártos jelöltet

A Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti jelöltjét, Kordik Szabolcsot, és társát szerdán inzultus érte, amikor az utcán aláírásokat gyűjtöttek. Egy idős férfi erőszakosan közeledett feléjük, megrángatta a politikust és fenyegetőzött.

Kordik Szabolcs és egy társa a Kétfarkú Kutya Párt támogatására aláírásokat gyűjtöttek április 24-én, amikor az incidens történt. A KecsUP beszámolója szerint egy férfi a kabátjánál fogva megrángatta a jelöltet, és durva szavakkal fenyegette meg.

Az eseményről készült videófelvételen hallható, ahogy az idős férfi azt üvölti Kordiknak: „Húzzál innen, baszod! Nagyon megjárod, baszki”. A politikus megkérdezte, hogy miért fenyegeti őt, mire a férfi azzal válaszolt, hogy „Mert szétverem a pofádat”.

A férfi felesége is részt vett a szóváltásban, amikor érdeklődött, hogy kinek gyűjtik az aláírásokat. A férje erre ingerülten közölte, hogy a Kutyapártnak, majd ismét támadó hangnemben folytatta az ajánlásgyűjtők szidalmazását. A férfi többször is trágár kifejezésekkel illette őket, például azt kiabálta: „Két farka van, kapjátok be. Basszátok meg mind a kettőt. Szemét gecik vagytok”. A helyzet végül akkor oldódott meg, amikor a férfi felesége sikerült lenyugtatnia, és így Kordiknak és társának lehetőségük nyílt távozni a helyszínről.

Kordik Szabolcs a KecsUP-nak elmondta, hogy az Énekes utca végén jártak, amikor az incidens történt. Egy elektromos kapu előtt vártak, amikor a férfi kijött és megkérdezte, hogy mit szeretnének. Kordik válaszolt, hogy aláírást gyűjtenek az önkormányzati választásra, és amikor említette, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak gyűjtenek, a férfi elkezdett szidni és kiabálni, hogy takarodjanak el. Ekkor közeledett feléjük, megragadta Kordik kabátját és megfenyegette. A politikus és társa gyorsan továbbálltak, de mivel a kocsijuk az utcán parkolt, később ismét el kellett menniük az ominózus ház előtt, ahol a kerítésen egy ismert kecskeméti buszos cég tábláját látták.

Ez az eset nem egyedi, hiszen a Blikk is beszámolt arról, hogy Dobrev Klára és a Párbeszéd-Zöldek társelnöke, Szabó Tímea is hasonló támadásokról számoltak be, melyek több aktivistájukat érték, és Szabó Tímea feljelentést is tett az ügyben.