Eminem kinyírja az alteregóját

Eminem bejelentette, hogy idén nyáron jelenik meg tizenkettedik stúdióalbuma, a The Death of Slim Shady (Coup de Grace), azaz Slim Shady halála. A rapper egy trailert is közzétett a közösségi médiában, amelyben egy bűnügyi riporter beszél Eminem alteregója, Slim Shady haláláról. Slim Shady, aki 1997-ben a Slim Shady EP-vel és a két évvel később érkező The Slim Shady LP-vel vált ismertté, Eminem alteregója.

A trailerben 50 Cent is feltűnik, aki pszichopatának nevezi Slim Shadyt, és a riporter ismerteti, milyen okok vezettek a meggyilkolásához. Eminem maga is megszólal a klipben, kijelentve: „Tudtam, hogy Slim számára ez csak idő kérdése volt”.

Eminem utolsó albuma, a Music to Be Murdered By 2020 januárjában jelent meg, és a Billboard 200-as listán az első helyen debütált. A lemezről a Godzilla című dal, Juice Wrld közreműködésével, a Billboard Hot 100-as listán a harmadik helyig jutott.

Antihős, mégis szeretik

A Slim Shady néven ismert antihősnek összetett és gyakran kritizált, nyelvtörő rímei miatt ellenségekben nem volt hiánya. „Ugyanezek a durva dalszövegek és ellentmondásos bohóckodások vezethettek végül a vesztéhez. Tartsanak velem, ahogy újrajátsszuk az eseményeket, amelyek Slim Shady meggyilkolásához vezettek” – mondta a klipben a riporter.

Április 25-én Detroitban az NFL Draft első fordulójában megjelent Eminem, aki az új album kapcsán egy trailert is közzétett a közösségi médiában. Slim Shady a rapper 1997 óta létező alteregója, akit gyakran az agresszívabb, erőszakosabb szövegeihez vett elő. Az új album négy évvel a rapper legutóbbi, Music to Be Murdered By című albuma után érkezik.