Drasztikus lépések a királyi családban: Katalin hercegné állapota miatt minden nyilvános szereplést lemondanak

Komoly aggodalmak merültek fel a brit királyi családban, mivel Vilmos herceg lemondta a részvételét az októberi szamoai találkozón, ami arra utalhat, hogy Katalin hercegné egészségi állapota súlyosabb lehet, mint korábban gondolták.

Néhány hónappal ezelőtt sokkoló hírek érkeztek, miszerint Katalin hercegné rákbetegséggel küzd, és kemoterápiás kezelést kap. A hercegné betegségének pontos formája nem ismert, de az biztos, hogy a diagnózis bejelentése előtt csütörtökön ebédelt III. Károly királlyal, aki szintén rákbetegségben szenved, és aki arra bátorította Katalint, hogy vállalja fel nyilvánosan betegségét.

A helyzet súlyosságára utal, hogy Vilmos herceg, aki a királyi család egyik meghatározó alakja, váratlanul bejelentette, hogy nem tudja helyettesíteni apját, Károly királyt a szamoai eseményeken. Ez a lépés fokozza a zavar és aggodalom légkörét, amely Katalin körül alakult ki. A hercegi pár továbbá minden nyilvános szereplést lemondott egészen 2025-ig, ami azt jelzi, hogy a következő időszakban nem várhatók pozitív fejlemények Katalin állapotával kapcsolatban.

A Nemzetközösségi Kormányfői Találkozó, amelyet Szamoában rendeznek meg októberben, fontos esemény, és Vilmos herceg távolmaradása meglepő, mivel hónapokkal előre jelezte, hogy nem tud részt venni. Ez arra enged következtetni, hogy Katalin állapota olyan komoly, hogy őszre sem biztos, hogy javulni fog, így férje teljes mértékben a támogatására szorul, és semmilyen hivatalos kötelezettséget nem vállalnak, hogy a gyógyulásra tudjanak koncentrálni.