Új Fidesz plakátkampány és politikai visszavonulások a választások előtt

A Fidesz elindította legújabb plakátkampányát Budapesten, amely a június 9-ei EP- és önkormányzati választások kampányidőszakának kezdetére esik. A kormánypárt egy művészi kisfilmben mutatta be a "dollárbaloldalt", és Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy videóban ismertette az új plakátok tartalmát.

A Határ út környékén számos új plakátot helyeztek ki, amelyek az arra járók figyelmét hivatottak felhívni. A helyszínen járva az emberek véleményét is megkérdeztük a hirdetésekről, valamint arról, hogy mit vélekednek a plakátokon látható üzenetekről.

A választások közeledtével nem csak új kampányok, hanem politikai visszavonulások is napirenden vannak. Edelény polgármestere, Molnár Oszkár, 34 év politizálás és 22 év városvezetés után bejelentette, hogy nem indul a júniusi választáson sem polgármester-, sem képviselőjelöltként. Molnár, aki korábban a Fidesz színeiben is megmérettette magát, de 2010 óta függetlenként politizál, kijelentette, hogy bár a politikának hátat fordít, a közéletben továbbra is aktív marad. Azt is hozzátette, hogy nem fogja támogatni azokat a jelölteket, akik korábban támadták őt a közösségi médiában.

Molnár Oszkár politikai pályafutása az SZDSZ-ben kezdődött, majd 1993-ban csatlakozott a Fideszhez, ahol 2010-ig országgyűlési képviselőként is tevékenykedett. 2010-ben párttagságát megszüntették, miután egy önkormányzati ülésen kijelentette, hogy a roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek a magasabb családi pótlék érdekében. Ezt követően függetlenként indult a választásokon, és többször is győzni tudott, legutóbb 2019-ben fideszes támogatással.