A GEN Z Fest fókuszában a fiatal felnőttek jövője

A Portfolio által szervezett GEN Z Fest programsorozat a Z generáció előtt álló kihívásokra keresi a válaszokat, interaktív előadások és foglalkozások keretében. A fiatal felnőttek pénzügyi tudatosságát, környezettudatos magatartását és a jövőbeli kihívásokra való felkészülését helyezi középpontba.

A világ gyors változásainak következtében a Z generáció szembesül a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a környezetszennyezés hatásaival. Ezek a tényezők alapjaiban formálják át a mindennapi életet, a munkavégzést és a fogyasztási szokásokat. A fiatalok gyakran segítenek szüleiknek és nagyszüleiknek az új technológiák megértésében, de felmerül a kérdés, hogy ők maguk kitől kaphatnak tanácsot a változó világban.

A GEN Z Fest-en a résztvevőknek lehetőségük nyílik vállalkozásuk vagy ötleteik bemutatására, és mentoroktól kérhetnek tanácsot. A rendezvény szakértői a Z generáció legfontosabb problémáira keresik a válaszokat, többek között a pénzügyi tudatosságra, a mesterséges intelligencia biztonságára, a technológia és a Z generáció kapcsolatára, valamint a környezetvédelemre vonatkozóan.

A rendezvény előadói között szerepelnek többek között Balogh Péter, a STRT Holding Zrt. vezérigazgatója, Fischer András, az OTP Bank innovációs igazgatója, és Gyarmati Fanni, a Diverzum társalapítója. Az előadók és résztvevők célja, hogy tabuk nélkül, mindenki számára érthetően közelítsék meg a pénzügyi, környezetvédelmi és a közeljövőt érintő kérdéseket.

A rendezvényre a tanárok, főnökök és szülők is meghívást kapnak, hogy jobban megértsék a Z generáció dilemmáit és megoldási javaslatait, elősegítve ezzel a generációk közötti párbeszédet.

A GEN Z Fest a 29 év alattiak számára 95% kedvezménnyel biztosít belépőt, és a támogatóknak köszönhetően díjmentes belépés is elérhető lehet. A részletekért érdemes a rendezvény weboldalát felkeresni.