A 2Rule sportmárka fióktelepei bezárultak

A Mészáros Lőrinc által alapított 2Rule sportmárka fióktelepei bezárultak, és a lakossági értékesítés is szünetel. A Magyar Sportmárka Zrt. webshopja nem üzemel, és a cég herceghalmi székhelyét az Andrássy út 59. szám alatti Mészáros-központba helyezték át. A cégcsoport nyári akciója, amely során 70 ezer 2Rule-terméket adományoztak, új megvilágításba került.

A Magyar Sportmárka Zrt. honlapján az a tájékoztatás fogadja a látogatókat, hogy a webshop átmenetileg nem üzemel. A cég két budapesti fióktelepét, amelyeket 2019-ben nyitottak meg, megszüntették. A vállalat új ügyvezetője Dr. Vincze Anett lett, aki Dr. Aszalós Enikő Klárát váltotta a poszton. A Magyar Sportmárka Zrt. a Talentis Group tagja, amely Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik. A lakossági értékesítés jelenleg szünetel, a termékek értékesítése értékesítési managereken keresztül történik, és a partnerek főként nagyvállalatok és sportegyesületek.

A cég pénzügyi helyzetéről a 2023. évi beszámolók még nem nyilvánosak, így nem ismert, hogy a fióktelepek bezárásának és a lakossági értékesítés szünetelésének anyagi okai vannak-e. A korábbi években a vállalkozás jól teljesített, 2022-ben például közel 200 millió forint profitot értek el. A 2Rule termékeket főként külföldön gyártják, a magyar gyártású termékek száma korlátozott.

A Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa által eladományozott 70 ezer 2Rule-termék kapcsán a cégcsoport azt közölte, hogy a magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként kiemelt figyelmet fordítanak a társadalmi szerepvállalásra és a jótékonykodásra. Mészáros Lőrinc szerint a sportszeradományok célja a rászorulók segítése mellett a fiatalok mozgásra, sportra és egészséges életmódra ösztönzése is. Az Átlátszó megkérdezte, hogy az ajándékozásnak van-e köze a fióktelepek megszűnéséhez, de a cég erre kitérő választ adott. Az Átlátszó felvetése szerint elképzelhető, hogy az adományozás egyben készletkisöprés is volt. Az nem derült ki, hogy a webshop és a fióktelepek bezárása mennyi ideig tart, vagy hogy a lakosság számára valaha még lehetséges lesz-e a 2Rule sportruházatot vásárolni.