A HOSTMATE vállalkozás fejlődése és kihívásai

Az ingatlanhasznosítás és a rövidtávú lakáskiadás területén tevékenykedő HOSTMATE vállalkozás 2015-ös indulása óta jelentős változásokon ment keresztül, és a cég továbbra is aktívan részt vesz a piac alakításában.

A HOSTMATE vállalkozás, amely 2015-ben indult egy egyszemélyes vállalkozásként, azóta üzleti modellváltáson esett át, és ma már saját tulajdonú és bérelt ingatlanokat üzemeltet, a korábbi jutalékos lakáskezelés helyett. A vállalkozás továbbra is fogadja a lakástulajdonosok megkereséseit, akik hagyományos bérleti szerződéssel adhatják ki ingatlanjaikat a cégnek, így a tulajdonosok fix havi bérleti díjat kapnak, míg a cég vállalja az üzemeltetéssel járó üzleti kockázatokat.

A rövidtávú lakáskiadás terén a túlkínálat és a magas működési költségek miatt a piac jelenleg kihívásokkal küzd, azonban a HOSTMATE vállalkozás továbbra is nyereségesen működik és tervezi a növekedést. A magas kamatkörnyezet és a 16%-os állampapír hozamok befolyásolják az ingatlanbefektetések vonzerejét, de a vállalkozás vezetője szerint az ingatlanok hozama és értéke hosszú távon növekszik, így az ingatlanbefektetés továbbra is érdemes lehet.

A vállalkozás bővülési tervei között szerepelnek saját tulajdonú lakások vásárlása és felújítása, valamint a rövidtávú kiadásra optimalizált ingatlanok értékesítése is. A cég célja, hogy az eladott ingatlanokat visszabérelje, így azok továbbra is a bérelt lakások portfóliójába tartozzanak.

A HOSTMATE vállalkozás vezetője optimista a jövőt illetően, és bízik abban, hogy a nehéz piaci körülmények ellenére is sikeresen tudnak majd működni a következő időszakban.

(X) ​​A cikk fizetett hirdetés, nem a 24.hu szerkesztősége készítette.