Törőcsik Mari velemi otthonára rekordidő alatt találtak új tulajdonost

Eladásra került és gyorsan gazdát is cserélt a három évvel ezelőtt elhunyt Törőcsik Mari velemi háza. A 69 millió forintos vételárért kínált ingatlan a piacra kerülése után nem sokkal már új tulajdonoshoz került.

A háromszoros Kossuth-díjas színésznő, Törőcsik Mari egykori otthona a napokban bukkant fel az ingatlanpiacon. A művésznő, aki a Nemzet Színésze címet is viselte, 1973-ban vásárolta meg az épületet. Később, tíz évvel ezelőtt, lányának, Teréznek ajándékozta, aki hosszú ideje külföldön él. Teréz az elmúlt években több művésznek is felajánlotta az ingatlant, és a település polgármestere is tervezett már emlékházat a házban, de ezek a tervek anyagi okokból nem valósultak meg.

A Kőszegtől és az osztrák-magyar határtól nyolc kilométerre fekvő ingatlan 1450 négyzetméteres telken helyezkedik el, és 140 négyzetméteres alapterületű. A ház borospincével és kisméretű medencével is rendelkezik, amelyek vonzóvá tehetik azt a potenciális vevők számára.

A 69 millió forintos vételár nem tűnt túlzottan magasnak, így az ingatlan gyorsan talált vevőt, és az ingatlanhirdetés rövid időn belül már nem volt elérhető. A Törőcsik Mari utca közelében található ház így új tulajdonosra talált.