Szigethalmi asszony késelte meg alvó férjét

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy szigethalmi nő ellen, aki 20 centiméteres késsel szúrta meg alvó férjét. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a szomszéd segítségének köszönhetően túlélte a támadást.

A vádirat szerint a nő és a férfi több mint egy évtizede voltak házasok, de kapcsolatuk az utolsó öt évben megromlott, és gyakran került szóba a válás. A pár mindennapos veszekedéseihez hozzájárult az is, hogy mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt.

A tragédia 2023. június 1-én történt, amikor a nő és a férje ismét összevesztek azon, hogy a férfi nem adott több italt a feleségének, sőt, elrejtette az italokat a házban. A vita hevében a nő megfenyegette a férfit, hogy megöli, és meg is pofozta.

Az esti órákban, miután a férfi elaludt a hálószobában, a nő egy 20 centiméter pengehosszúságú kést vett magához a konyhában, majd a késsel a kezében mellkason szúrta az alvó férfit.

A férfi a szúrásra felébredt, kirohant a házból és a szomszédtól kért segítséget. A szomszéd hívta a mentőket és a rendőrséget, akik a helyszínre érkeztek. A férjet életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A Pest Vármegyei Főügyészség a nővel szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.