Piros Zsombor búcsúzott a római tenisztornán

Az első helyen kiemelt Piros Zsombor két szettben vereséget szenvedett a spanyol Alejandro Moro Canastól a Rómában megrendezett salakpályás challenger-tenisztornán.

Piros Zsombor, aki a Davis Kupa-válogatott meghatározó tagja, nemrég még a világranglista 114. helyén állt, de a spliti verseny döntőjében elszenvedett vereség és a bokaproblémák következtében visszaesett a 160. pozícióba.

A magyar teniszező, Nagy Zoltán szövetségi kapitány irányítása alatt, kedden Alejandro Moro Canas ellen lépett pályára, aki jelenleg a világranglistán a 218. helyet foglalja el. Piros erőteljes kezdése ellenére, ahol 3:0-ra elhúzott, nem tudta megtartani előnyét, és kétszer is elveszítette az adogatását, ami miatt az első szettet 6:4 arányban veszítette el.

A második szettben Piros és Moro Canas egészen 2:2-ig fej-fej mellett haladtak, de ekkor a spanyol teniszező brékelt, és ezt követően még egyszer elvette Piros szerváját, így végül 6:3-mal megnyerte a játszmát, és ezzel befejezte a mérkőzést, mely összesen 1 óra 18 percig tartott.

Róma, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Alejandro Moro Canas (spanyol)–Piros Zsombor (1.) 6:4, 6:3.