Alec Baldwin zaklatójától vette el a telefont egy kávézóban

Alec Baldwin színészt egy nő zaklatta egy New York-i kávézóban, aki többször is bűnözőnek és gyilkosnak nevezte, és arra kényszerítette volna, hogy mondja ki: „Szabad Palesztinát”. Az esetről videófelvétel is készült.

A Yahoo News beszámolója szerint a nő először azt kérdezte Baldwintól, hogy „Miért ölte meg azt a nőt?”, ezzel Halyna Hutchins operatőr halálára utalva, aki a Rust című western forgatásán vesztette életét, amikor Baldwin pisztolyából véletlenül éles lőszer került ki. A színész ekkor a kamera felé fordulva lőtt, ami tragédiához vezetett.

A videón hallható, ahogy a nő ismételten felszólítja Baldwint, hogy mondja bele a kamerájába, hogy „Szabad Palesztinát”. Ezenkívül arról is érdeklődött, miért nem került börtönbe a színész, miután megölte „azt a hölgyet”. A nő azt is megjegyezte, hogy Baldwin „ártatlan embereket küld rács mögé”, valószínűleg Hannah Gutierrez-Reedre utalva, aki a forgatáson a fegyverekért volt felelős, és akit másfél év börtönre ítéltek.

A színész végül kitárta a kávézó ajtaját, és többször felszólította a nőt, hogy távozzon, miközben a személyzetet arra kérte, hogy hívjanak rendőrt. A nő a pincérnek azt mondta, hogy Baldwin egy „kib*szott bűnöző”. A felvétel azzal ér véget, hogy Baldwin kiverte a nő kezéből a telefont.

Alec Baldwin ellen tavaly áprilisban egyszer már ejtették a gondatlan emberölés vádját, mondván, nem volt köze ahhoz, hogy a fegyverbe éles lőszer került. Azonban nemrég újra vádat emeltek ellene lőfegyver hanyag kezelése és a szükséges óvatosság hiánya miatt, mivel a film producere is volt. A színész ellen, akit szintén gondatlan emberöléssel vádolnak, júliusban fogják tartani a pert.