Autó hajtott át egy liverpooli általános iskola falán

Liverpoolban, a Heyworth Street-en található Beacon Church of England Általános Iskolán egy autós áthajtott az épület falán, ami miatt az intézményt ki kellett üríteni és a diákokat hazaküldték.

Hétfő reggel helyi idő szerint 8 óra 30 perckor egy fehér Mercedes-Benz hajtott át a liverpooli Everton városrészben található iskola téglafalán, és az óvodai szobában állt meg. A baleset helyszínére érkező rendőrség, mentők és tűzoltók azonnal lezárták az út egy szakaszát, és rendőrségi kordont helyeztek el. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a járművet egy nő vezette, aki a helyszínen átesett egy vizsgálaton, és az autó egyik utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Szerencsére az iskola azon részén, ahol az autó behajtott, nem tartózkodott senki, így további sérülésekről nem érkezett jelentés. A hatóságok tájékoztatása szerint az épületet felmérik a szerkezeti károk miatt, és az iskola a nap hátralévő részében zárva tart, a környéket is lezárták.

Az intézmény 2 és 11 éves kor közötti gyerekeket fogad, és több szülő is szemtanúja volt a balesetnek, amely éppen akkor történt, amikor a szülők iskolába vitték gyerekeiket. Az iskola kiadott egy közleményt, amelyben kifejezték megdöbbenésüket az események miatt, de megkönnyebbülésüket is, hogy a tanteremben nem tartózkodtak gyerekek a baleset idején. Hálájukat fejezték ki a személyzetnek, a tanulóknak és a szülőknek a nyugodt és szakszerű helyzetkezelésért, valamint a mentőszolgálatok gyors reagálásáért. Az iskola vezetősége reményét fejezte ki, hogy a következő napra az épület nagy részét újra meg tudják nyitni.

A közösségi médiában azonnal megérkeztek az első reakciók, sokan sokkot kaptak a történtek miatt. Egy nő, akinek a lánya az intézményben tanít, kifejezte, hogy mennyire megdöbbentek a baleset hírére.

(Borítókép: Rendőrök a baleset helyszínén: 2024. április 22. Fotó: Peter Byrne / PA Images / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál. Indamedia Csoport