Sydney-i késes támadás: Otthonában lábadozik a megsérült kislány

A múlt heti sydney-i késes támadásban megsérült kilenc hónapos kislányt kiengedték a kórházból. Az eset során édesanyja, Ashlee Good életét vesztette, miközben gyermekét védelmezte.

A Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban történt ámokfutás során súlyosan megsérült kilenc hónapos kislány, aki mellkasa és karja sérüléseit követően műtéten esett át és intenzív osztályon kapott kezelést, most már otthon folytathatja a gyógyulást. A Blikk és a BBC jelentése szerint a kórházi kezelését követően a gyermeket elengedték, de az egészségügyi szakemberek továbbra is figyelemmel kísérik állapotát.

A tragikus események április 13-án történtek, amikor Joel Cauchi, a 40 éves támadó több embert megölt a bevásárlóközpontban. Az egyik áldozat, Ashlee Good a saját testével védte meg kislányát, de sajnos ő maga nem élte túl a támadást. A támadót végül egy női rendőr lőtte le.

A szörnyű esemény hatására Sydney lakói ezrei gyűltek össze egy gyertyafényes virrasztáson, hogy közösen emlékezzenek meg az áldozatokról. A támadásban összesen öt ember vesztette életét.

A közösség támogatása és együttérzése Ashlee Good kislányának és édesapjának megsegítésére irányul, amit jól mutat a GoFundMe oldalon indított adománygyűjtő kampány is. A kampányon keresztül már több mint 150 millió forint gyűlt össze a család számára.

A tragédia után a kislány édesapjának súlyos döntést kellett meghoznia, mivel anyát és lányát külön kórházba szállították. A férfi végül először a feleségét látogatta meg, így még el tudott búcsúzni tőle, mielőtt belehalt a sérüléseibe.