„Éljen az ifjú pár” – Orbán Viktor és felesége közös fotón a TikTokon, a miniszterelnök a kínai kapcsolatokról is beszélt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó ritkán látható közös pillanatot örökítettek meg, amelyet a kormányfő TikTok-csatornáján osztottak meg a nagyközönséggel.

A közösségi médiában megjelent képen a miniszterelnök és felesége láthatóan jókedvűen álltak össze egy fotó erejéig. Orbán Viktor a felvétel készítése közben humoros megjegyzést tett: „Éljen az ifjú pár” – viccelődött. Ez a gesztus azt mutatja, hogy a politikus is igyekszik követni a modern kommunikációs platformok trendjeit, és személyesebb oldalát is megmutatja a közönségnek.

A TikTok egyre népszerűbb a politikai kommunikációban is, és Orbán Viktor saját csatornáján keresztül osztotta meg ezt a különleges pillanatot. Az ilyen típusú tartalmak lehetőséget adnak a politikusoknak, hogy lazább, hétköznapibb környezetben is megjelenjenek, ezzel is erősítve kapcsolatukat a választóikkal.

A kormányfő nem csak a közösségi médiában aktív, hanem a nemzetközi diplomáciában is fontos szerepet tölt be. A kínai köztévének adott nyilatkozatában Orbán Viktor a Magyarországon befektető kínai cégekről és a világ erőközpontjának megváltozásáról beszélt. Kiemelte, hogy a Magyarország és Kína közötti kapcsolat politikailag jól megalapozott, és hogy Magyarország, noha mindössze 10 milliós ország, egy több mint 400 millió fős közösség része, és nyitott az együttműködésre .

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a féléves uniós elnökség alatt egyik feladata a Kína és az Európai Unió közti kereskedelmi kapcsolatok javítása lesz, és ellenezni fogja az ezt visszaszorító próbálkozásokat . A világ erőközpontjának változásával kapcsolatban megjegyezte, hogy a transzatlanti együttműködés fölénye változóban van, és Magyarország barátként tekint azokra a szereplőkre, akik kihívói ennek a régi erőközpontnak. Ezzel összefüggésben említette meg Magyarország 2010-ben megkezdett keleti nyitás politikáját is .