Kikapott a Hertha, Dárdai csapatának elúszott a visszajutás

Két győzelem után a Karlsruhe elleni meccsen szenvedett vereséget Dárdai Pál vezette Hertha csapata, így távolodtak a feljutástól.

A Hertha BSC és a Karlsruhe közötti vasárnapi bajnoki mérkőzésen minden jegyet eladtak, a stadionban 33 ezer néző szurkolt a csapatoknak. A két klub közötti barátság miatt különösen nagy volt az érdeklődés, de a hangulatot beárnyékolta egy rosszul lett szurkoló esete a B középben.

A mérkőzés első komoly helyzetét a Hertha szerezte meg, de Barkok nem tudta értékesíteni a lehetőséget. Ezzel szemben a Karlsruhe az első fontos helyzetét gólra váltotta a 16. percben egy szöglet utáni érdekes variációval, amit Thiede végzett el sikeresen.

A berliniek a 23. percben egy gyors támadás során egyenlítettek, Kempf indította Reeset, aki középre adott, és Tabakovic gurított a kapuba. A félidő vége előtt azonban a hazai csapat ismét előnybe került Matanovic fejes góljával.

A második félidőben a Hertha több lehetőséget is kidolgozott, például Dárdai Palkó szöglet utáni helyzete és Reese kapufára pattanó lövése említésre méltó, de a Karlsruhe a kontratámadásokból hatékonyabb volt, és Wanitzek góljával növelte az előnyt.

A mérkőzés hajrájában, a 85. percben a Hertha egy videózás után megítélt büntetőt kapott, amit Tabakovic értékesített, ezzel beállítva a 3–2-es végeredményt. A Hertha így négy fordulóval a szezon vége előtt 44 ponttal maradt, míg a feljutást érő helyeken a Düsseldorf 55, a St. Pauli pedig 60 ponttal áll. A berlinieknek még két hazai mérkőzésük maradt, a Hannover és a Kaiserlautern ellen, ahol szintén telt ház várható az Olimpiai Stadionban.