Pünkösd: szinte minden bolt zárva lesz a hosszú hétvégén

A közelgő pünkösdi hétvégén, május 19-én és 20-án a legtöbb bolt zárva tart, így a nagyobb üzletláncok közül az Aldi, a Lidl, a Tesco, az Auchan, a Spar, a Penny, a CBA és a Príma, a Coop és a Reál sem fogadja a vásárlókat.

Az idén május 19-re és 20-ra eső Pünkösd miatt ajánlott május 18-án, pénteken beszerezni a szükséges élelmiszereket, mivel ezen a napon nagyobb forgalom várható a megszokott nyitvatartási időben. A Mindmegette tájékoztatása alapján vasárnap és hétfőn szinte minden nagyobb üzlet zárva lesz. A kétnapos zárvatartás miatt óriási tumultus várható mindenhol, így szombaton már apokalipszishez hasonló állapotokra kell számítani a kereskedelmi láncoknál. Az Economx felhívja a figyelmet arra, hogy május 18-án, szombaton kisebb tömegek lephetik el az áruházakat a pünkösdi zárvatartás miatt.

Május 21-én, kedden már a megszokott nyitvatartási időben látogathatjuk majd a boltokat.

Amennyiben mégis sürgősen szükségünk lenne valamire a pünkösdi hétvégén, a non-stop nyitva tartó éjjel-nappali üzletek, a benzinkutak és a benzinkutakon működő boltok lehetnek megoldás. A családi tulajdonban lévő trafikok, a virágboltok és újságosok is nyitva tartanak majd május 19-én és 20-án. Az ügyeleti rend szerint nyitva tartó gyógyszertárak is rendelkezésre állnak ezen a hétvégén. Továbbá nyitva lesznek az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, valamint a kisebb boltok, ahol a tulajdonos vagy egy családtag az eladó. A nyitvatartásra vonatkozó változásokat a boltoknak minden esetben fel kell tüntetniük, indulás előtt érdemes tájékozódni.