Különös eset az M5-ös autópályán: forgalommal szemben tekert egy kerékpáros

Egy rendkívül veszélyes helyzetet rögzített egy autós fedélzeti kamerája az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében, ahol egy kerékpáros a belső sávban, a forgalom irányával ellentétesen haladt.

Az esetet a Budapesti Autósok Közössége osztotta meg, amelyet egyik olvasójuk készített felvétel alapján tettek közzé. A videón egyértelműen látható, hogy a kerékpáros a belső sáv szélén halad, miközben az autók igyekeznek kikerülni.

Nem ez az első alkalom, hogy kerékpáros tévedt az autópályára, de hogy valaki a belső sávban és ráadásul a forgalommal szemben tekerjen, az különösen szokatlan és veszélyes. A Bp-i Autósok közössége oldalán megjegyezték, hogy előfordulhat, hogy az autópálya kezelőjének kamerái is rögzítették az eseményt, ami esetleg segíthet tisztázni a kerékpáros útvonalát. A felvétel a Youtube-ra is felkerült, ahol 0:15 és 0:40 között látható a rendkívüli eset, amely július 30-án, délelőtt fél tíz körül zajlott le.

Eddig még nem találkozott a Budapesti Autósok oldala hasonló esettel, hogy valaki kerékpárral került volna az autópályára, és különösen aggasztó, hogy a biciklis forgalommal szemben a belső sávban közlekedett szabálytalanul. Amennyiben az autópálya kezelőjének kamerái is rögzítették az eseményt, és a felvételek a rendőrséghez is eljutnak, eljárást indíthatnak a szabálytalanul közlekedő biciklis ellen.