Győzött a Barcelona, visszavette második helyét a tabellán

A Barcelona hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Real Sociedadot a La Liga 35. fordulójában, így visszaszerezte a második helyet a tabellán a Gironától.

A mérkőzés elején a Real Sociedad volt a veszélyesebb, de Sheraldo Becker gólját les miatt nem adták meg. A Barcelona Raphina révén a 37. percben találta el a lécet. Az első érvényes találatot a 40. percben Robert Lewandowski előkészítéséből a 16 éves Lamine Yamal szerezte, ezzel ötödik bajnoki gólját rúgva. A második félidőben mindkét csapatnak több lehetősége adódott, de a mérkőzés végeredményét Raphina állította be, miután Álvaro Odriozola kezezése után megítélt büntetőt értékesítette a hosszabbításban.

A forduló további eredményei között szerepel a Cádiz 1–0-s győzelme a Getafe ellen, az Atlético Madrid szintén 1–0-ra múlta felül a Celta Vigót, míg a Valencia és a Rayo Vallecano gól nélküli döntetlent játszott. A Real Betis 3–2-re győzött az Almería ellen. Szombaton az Athletic Bilbao és az Osasuna 2–2-re végzett, a Real Madrid 4–0-ra kiütötte a Granadát, a Real Mallorca 1–0-ra verte a Las Palmast, és a Villarreal 3–2-re diadalmaskodott a Sevilla felett. A fordulót az Alavés és a Girona 2–2-es döntetlenje nyitotta pénteken.