Családirtás Angliában: a rendőrség nem reagált a zavart férfi hívására

Angliában egy lengyel férfi megölte két lányát, sógornőjét és végül magát is, miután a rendőrség nem reagált a segélyhívására. A tragédia a norfolki Costesseyben történt, ahol a rendőrség csak egy járókelő bejelentése után érkezett a helyszínre, de ekkor már késő volt.

Január 19-én reggel, a 45 éves Bartlomiej Kuczynski a 999-es segélyhívó számot tárcsázta, és zavart mentális állapotáról számolt be a diszpécsernek. A rendőrségi civil alkalmazott azonban nem küldött járőrt a helyszínre, hanem azt tanácsolta Kuczynskinak, hogy hívja a 111-es, nem sürgős esetekre fenntartott számot, és kérjen orvosi segítséget.

A Daily Mail információi szerint a férfi ezután megölte 12 éves lányát, Jasmin-t, 8 éves lányát, Natasha-t, és 36 éves sógornőjét, Kanticha Sukpengpanaót, majd öngyilkos lett.

A rendőrség csak egy járókelő bejelentése nyomán érkezett a helyszínre, aki azzal hívta fel őket: félő, hogy valami történt a házban élőkkel. Reggel 7 óra 15 perckor már mind a négy holttestet megtalálták.

Kuczynski thaiföldi származású felesége, a lányok édesanyja, a tragédia idején a munkahelyén, egy helyi kórházban tartózkodott. A férfi tavaly decemberben eltűnt otthonából, és ugyanabban a kórházban találták meg, ahol a felesége dolgozik, de elhagyta azt, mielőtt érdemben ki tudták volna vizsgálni.

A rendőrségi civil alkalmazott ellen súlyos kötelességszegés miatt fegyelmi eljárás indult.

Van segítség!

Ha Önnek, vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!