Juhász Péter belvárosi polgármester-jelöltségét először elutasították

Juhász Péter nem gyűjtött össze elegendő érvényes aláírást a belvárosi polgármester-jelöltséghez, így első körben elutasították jelöltségét, de lehetősége van a hiányzó aláírások pótlására.

A Helyi Választási Bizottság tájékoztatása szerint Juhász Péter a szükséges 300 érvényes aláírás helyett csak 259 érvényes ajánlást tudott benyújtani, mivel a leadott 304 aláírásból 45 érvénytelennek bizonyult. Ennek ellenére Juhásznak még van lehetősége a hiányzó aláírások beszerzésére, ugyanis május 6-án 16 óráig pótolhatja azokat, hogy részt vehessen a polgármester-választáson.

Juhász Péter az RTL-nek nyilatkozva elmondta, hogy rendelkezésre állnak a szükséges ajánlóívek, és azokat a határidő lejárta előtt fokozatosan fogja eljuttatni a választási irodába. A politikust több párt is támogatja: a Momentum, a Demokratikus Koalíció (DK), a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Nép Pártja és a Párbeszéd is őt jelölte, miután áprilisban, alacsony részvétel mellett, megnyerte az V. kerületi ellenzéki előválasztást. Ezen az előválasztáson Juhász 711 szavazatot kapott, míg legfőbb ellenfele, Kovács Alex Gábor 516 szavazatot gyűjtött.