Belgiumban terjeszkedhet a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, hogy ajánlatot tett a Mithra Pharmaceuticals egyes belgiumi eszközeinek megvásárlására, és kizárólagos tárgyalásokat folytatnak. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) oldalán közzétett információk szerint a társaság részt vett a Mithra által indított értékesítési eljárásban.

A Richter megerősítette, hogy a Mithra Pharmaceuticals által 2024. március 5-én kezdeményezett eljárás keretében tett ajánlatot, de még nem jutottak el a kötelező erejű megállapodás aláírásáig. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, és a Richter tájékoztatni fogja a piacot az ügylet minden fontos eleméről és lényeges részletéről, amint azokat véglegesítik és az akvizíciós szerződést aláírják.

A Richter és a Mithra Pharmaceuticals között korábban is létrejött üzleti együttműködés, amelynek keretében a Richter kiterjesztette kapcsolatát a céggel. Tavaly decemberben egy kötelező erejű szándéknyilatkozatot írtak alá, amely a Mithra egy estetrol alapú kombinált orális fogamzásgátlójának és egy menopauzás tünetek kezelésére szolgáló termékjelöltjének Kínában történő forgalmazásáról szólt.

A Richter részvényeinek árfolyamának alakulásával kapcsolatos további információk a Portfolio-Teletrader Kft. által nyújtott szolgáltatások keretében érhetők el, amelyek segítséget nyújthatnak részvénykereskedésben, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakításában. Azonban fontos megjegyezni, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.