Madeleine McCann szülei szívszorító híreket osztottak meg lányuk eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine McCann mindössze három éves volt, amikor tizenhét évvel ezelőtt, 2007. május 3-án eltűnt a portugáliai Algarve tartományban lévő Praia da Luzban. A családja abban reménykedik, hogy egy napon megtalálják őt.

Madeleine McCann szülei a szomorú évforduló kapcsán egy megható bejegyzést osztottak meg közösségi oldalukon, melyben kifejezték, hogy lányuk minden nap hiányzik nekik, és a fájdalmuk sem csökkent az eltelt több mint másfél évtizedben. "17 éve, hogy Madeleine-t elvették tőlünk. Nehéz kimondani ezt a számot anélkül, hogy hitetlenkedve ráznánk a fejünket. Bár sok szempontból szerencsések vagyunk, és most már viszonylag normális és élvezhető életet élhetünk, ugyanakkor bizonytalanságban élni még mindig nagyon nyugtalanító. És a hiánya még mindig fáj" – írták a szülők.

A bejegyzésben hozzátették, hogy az emberek támogatása bátorítja őket és erőt ad a folytatáshoz. Hálásak a Madeleine iránti szeretetért és reményért, valamint az akaratért, hogy megtalálják őt, még ennyi év után is.

A brit kislány, aki idén áprilisban már húsz éves lenne, az elmúlt években több helyen is feltűnt az emberek állításai szerint, de a DNS-tesztek minden esetben cáfoltak az azonosításra. Ebben az évben egy új szemtanú vallomást tett, aki szerint tudomása van arról, hogy egy nő „tizenéves lányokat nyújtott át ezüsttálcán Christian Brücknernek”, akit a német vádhatóság 2020-ban gyanúsított meg Madeleine eltűnésével kapcsolatban.

Andrew Sharpe belügyminisztériumi államtitkár bejelentette, hogy a 2024-2025-ös évre a Belügyminisztérium további 192 ezer fontot (körülbelül 87 millió forintot) biztosít a Madeleine McCann eltűnésének ügyében folytatott nyomozáshoz. A nyomozás teljes költsége 2024. március 31-ig összesen 13,2 millió font volt, ami mai árfolyamon mintegy 6 milliárd forint.