A karateedző, aki felrúgott egy kisfiút, nehezen tud személyesen bocsánatot kérni

A szolnoki kalandparkban történt incidens után A. Tibor karateedző nehezen tud személyesen bocsánatot kérni a felrúgott kisfiútól és annak édesanyjától, Nagy Judittól. A férfi azt állítja, hogy a média üldözi, és családjával együtt nehezen tudna elszakadni ahhoz, hogy személyesen keressen fel bocsánatkéréssel.

A Blikk információi szerint A. Tibor korábban ígéretet tett a személyes bocsánatkérésre, de eddig csak üzenetben fejezte ki sajnálatát. Az üzenetben kérte az édesanyát, hogy ne vegye sértésnek a személyes bocsánatkérés hiányát, és biztosította, hogy jelentkezni fog, amint élete nyugvópontra jut. A kisfiúnak pedig azt üzente, hogy szeretné, ha tudná, mennyire sajnálja a történteket, és személyesen is szeretné ezt elmondani neki. A. Tibor azt is hozzátette, hogy sajnálja, nem taníthatja többé karatézni a gyermeket, mert mindent elrontott.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. által közzétett, majd törölt videóban látható volt, hogy A. Tibor erőteljesen kirúgta a gyermek lábát, ami következtében a kisfiú a fejére esett. A jászberényi Yakuzák SE vezetője ellen először garázdaság, majd kiskorú veszélyeztetése miatt indult nyomozás. A férfi vállalta a felelősséget, elnézést kért, és lemondott az egyesület elnökségéről. A Magyar Karate Szakszövetség véglegesen eltiltotta a karateoktatástól, és az esetre Orbán Viktor miniszterelnök is reagált.

A. Tibor hosszú ideig tartózkodott külföldön, ezért nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, de az RTL-nek nyilatkozva biztosította a nyilvánosságot, hogy nem menekül az igazságszolgáltatás elől. A rendőrségen beismerte tettét, de mások által felhozott bántalmazási vádakat tagadta. Azt sajnálta, hogy elvesztette Orbán Viktor bizalmát.

A karateedző korábbi tanítványai közül többen is arról számoltak be, hogy gyerekként sérüléseket szenvedtek az edzőtől. Egyikük szerint gyakran kaptak büntetést különböző apróságokért, mint például a haj állása vagy a ruha tisztasága.

Nagy Judit, a kisfiú édesanyja, hiába várta, hogy A. Tibor személyesen kérjen bocsánatot, és túl legyenek végre az egész tortúrán. Az édesanya meglepődött, azt gondolta, a férfi érdeke is az, hogy mielőbb megtörténjen a találkozó. "Engem nem érdekel, hogy rászálltak, mi is nagyon nehéz időszakon megyünk keresztül. Tényleg nem akarok semmi mást, csak hogy Rolitól személyesen bocsánatot kérjen! Nyugalmat szeretnék a kisfiamnak!" – mondta Nagy Judit. Az édesanya szerint gyermeke jól van, néha furcsán viselkedik, de pszichológusnál is jártak már. Arra viszont készen áll, hogy találkozzon Tiborral, aki – reméli – megkapja majd a méltó büntetését.

A kisfiú az anyjával együtt volt már pszichológusnál az eset után, de hosszabb távon az önkormányzat is biztosít számukra segítséget.

Korábban Novák Katalin, még államtitkárként, életműdíjjal tüntethette ki az edzőt, akit a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményben szólított fel, hogy adja vissza a díjait. Orbán Viktor is elítélte, amit tett, ő pedig sajnálja, hogy a kormányfő bizalmát is elveszítette.