Halász Bence ezüstérme Párizsban

A magyar kalapácsvető, Halász Bence ezüstérmet szerzett a párizsi olimpián, ezzel a magyar csapat nyolcadik érmét hozva el. A sportoló 79,97 méteres dobásával a kanadai Ethan Katzberg mögött végzett.

Halász Bence a verseny után elmondta, hogy az élete jelentős részét ennek a pillanatnak a megélésére készült. A lelátóról és otthonról érkező támogatás nagy erőt adott neki, és bár az áhított 80 méteres dobás nem jött össze, az ezüstéremmel így is elégedett. A sportoló kiemelte, hogy a verseny előtt izgult, mivel a három évvel ezelőtti verseny miatt tüske volt benne, de stabil és felépített versenyzést mutatott be.

Halász Bence a verseny kapcsán megjegyezte, hogy a bemelegítéstől kezdve fel kellett építeni a versenyt, és hogy a győztes kanadai dobását leszámítva nem voltak kiemelkedő eredmények. A sportoló büszke az ezüstéremre, de hangsúlyozta, hogy a következő nap már a történelem része kell, hogy legyen, hiszen a felkészülés a jövő évi világbajnokságra kezdődik.

A magyar atléta elmondta, hogy kemény magyar legénynek tartja magát, és bírja a rá nehezedő terhet. Hozzátette, hogy 27 évesen már hat érme van világversenyről, és célja, hogy a legjobb legyen. Halász Bence kiemelte, hogy a magyar atlétika aránya javul, és ez motiválja a további munkára.

A versenyző elárulta, hogy 82 méteres dobásra készült, de az első próbálkozása után látta, hogy a többiek erős formában vannak, így tudta, hogy javítania kell. Büszke arra, hogy minden dobása érvényes volt, és hogy stabilan versenyzett. A sportoló számára ez a nap különleges volt, hiszen éppen a 27. születésnapján nyerte meg az olimpiai ezüstöt. Az ünneplő Halász Bence képeit a verseny után a 24.hu is megörökítette, amelyek az olimpia vasárnapi képein is szerepeltek, így a sportoló sikerét nem csak a pályán, hanem a médiában is nagy figyelem kísérte.