Kaposvári polgármesterre támadt egy férfi a konditerem nyitvatartása miatt

Egy Kaposvár környéki községben élő harmincas férfi ellen vádat emeltek, mert agresszívan szembeszállt a falu polgármesterével a helyi iskolában működő konditerem nyitvatartási ideje miatt.

A vádlott májusban kereste fel a polgármestert, hogy kifejezze nemtetszését a konditerem nyitvatartásával kapcsolatban. A férfi engedély nélkül hatolt be a polgármester irodájába, ahol éppen fogadóórát tartott és egy másik falubélit hallgatott meg. Agresszíven számonkérte a nyitvatartási időt, és amikor a polgármester megkérte, hogy várja ki a sorát, valamint közölte vele, hogy az edzőtermet csak a meghatározott nyitvatartási időben lehet használni, a férfi nem hagyta abba a követelőzést.

Amikor a polgármester felszólította, hogy hagyja el a helyiséget, és a meghallgatáson lévő asszonyt kikísérte, a férfi kétszer is szemtájékon köpte és fenyegetni kezdte. A támadás csak akkor ért véget, amikor a jelen lévő asszony is rendre utasította a férfit.

Az ügyészség vádiratában a férfi ellen végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől való eltiltás kiszabását indítványozta. A támadás súlyossága és a férfi büntetett előélete miatt komoly büntetéssel és közügyektől való eltiltással nézhet szembe. A Kaposvári Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a harmincas éveiben járó támadót.